Omzet stijgt voor zakelijke dienstverlening

Uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat het goed gaat met de zakelijke dienstverlening. Ondanks de groeivertraging, wordt er omzet gemaakt (CBS). Veel bedrijven maken winst, zeker sinds de crisis is er weer een sterke groei te zien.

Onder de zakelijke dienstverlening vallen bedrijven zoals het bank- en het verzekeringswezen. De zakelijke dienstverlening bedraagt ongeveer 19% van de totaliteit van alle bedrijven. In 2008 maakten de zakelijke dienstverlening zo’n 109 miljoen euro omzet. De grootste aandeel van van zakelijke dienstbedrijven zijn bedrijven met weinig werknemers, namelijk met maximaal tien werknemers. Het gaat dus vaak om kleinere bedrijven.

Ook in de zakelijke dienstverlening is de krapte op de arbeidsmarkt goed te voelen. In verschillende bedrijven binnen de bedrijfstak zakelijke dienstverlening is het vinden van geschikt personeel moeilijker dan gedacht de afgelopen tijden. Het opleiden van personeel is een goede manier om goede kandidaten aan de juiste functie te binden. Binden en boeien is de key!

Daarnaast blijft het feit dat er veel zzp’ers aan de slag gaan in de zakelijke dienstverlening. Zij zijn dus niet als vaste medewerkers werkzaam, wat verschillende voordelen maar ook zeker nadelen met zich meebrengt. Dat merkt ook de arbeidsmarkt in disbalans tussen vast en flex.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *