Het belang van goed werkgeverschap

Het zijn van een goede werkgever wordt steeds belangrijker. Goed werkgeverschap uit zich in meerdere aspecten, waaronder: voldoende ontwikkelingsmogelijkheden (zowel op persoonlijke als professioneel niveau) en flexibiliteit (thuiswerken, het zelf indelen van uren etc.)

Voornamelijk in de huidige arbeidsmarkt, waarbij werknemers een ruimere keuze hebben met betrekking tot baankeuze is het van belang om je als werkgever te onderscheiden. Voor steeds meer werknemers en werkzoekenden is het ook belangrijk om voldoende ontwikkeling te krijgen op professioneel gebied. Dit kan dan concreet gaan om extra budget omtrent scholingen of trainingen. De werknemer van nu wil zich graag ontwikkelen.

Voor organisaties kost het vaak extra kennis en tijd om te investeren in goed werkgeverschap. Vele organisaties kiezen er dan ook voor om het juridisch werkgeverschap uit te besteden bij een externe partij. Deze partij neemt dan het juridisch werkgeverschap over van de betreffende organisatie. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een payroll constructie. Naast goed werkgeverschap, worden dan ook administratieve werkzaamheden overgenomen. Zij worden ook ontzorgt als het gaat om financiële en juridische risico’s.

Daarnaast zet de werknemer van nu zijn gezondheid/vitaliteit op een hoge plaats en wil die graag een goede balans tussen werk en privé. Ook hier zal de werkgever op de werkvloer rekening mee moeten houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *