Hoe staat het met de flexbranche?

De verwachting is dat het aantal uitzenduren in 2020 terug zal lopen. In 2019 was er al een daling te zien in het aantal uitzenduren, maar uit onderzoek blijkt dat in 2020 staat er wellicht een kleine krimp te wachten. Bron: Flexnieuws

Na een goede economische groei van de afgelopen jaren, zal dat in 2020 iets afnemen. Je ziet vaak in tijden van economische groei dat het aantal uitzenduren toeneemt. In tijden dat de economische groei wat minder is, zie je dat het aantal uitzenduren vaak afneemt.

Daarnaast speelt ook de krapte op de arbeidsmarkt in belangrijk rol. Het is voor zowel werkgevers als intermediairs lastig om aan geschikt personeel te komen. In sommige branches, zoals de ICT, is dit zelfs sterk voelbaar.

Ook verandering in wet- en regelgeving, namelijk de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) speelt hierbij een rol. De WAB beoogt de verschillen tussen vast en flex te verkleinen, en brengt verschillende maatregelen met zicht mee voor de flexbranche. De WAB is sinds 1 januari 2020 in werking getreden, verschillende onderneming zijn daarvoor en nog steeds druk bezig met strategische veranderingen aan te brengen binnen de organisatie.

Indien deze uitdagingen worden gezien als kansen kan het voor de flexbranche ook voorspoed brengen en nieuwe mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *